Palaveri maaseudun ongelmista

Lauantaina 30.11.-19 käytiin Reisjärven koulujen avajaisten jälkeen pieni palaveri yksityistilaisuutena. Paikalla oli maatalous yrittäjiä, Pro-agrian edustaja ja yllätys kylläkin Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen, Oulusta. Jostain syystä myös Perussuomalaisten paikallisosasto oli edustettuna (Ulla ja Pauli).

 

Keskustelua käytiin jouhevasti ja erittäin rakentavasti. Mielenkiintoinen huomio että jutustelua oli yli puoluerajojen ja politiikkaan ei puututtu. Läpi käytiin erinäisiä asioita maaseudun ongelmista, kuin myöskin jonkin verran myös positiivisia asioita. Rakentavia ehdotuksia tuli laidasta laitaan, miten saataisiin maaseudulle ja varsinkin Reisjärvelle olosuhteita parannettua.

 

Päällimmäisenä on toki huoli kunnan talouden kantokyvystä ja maatalous yrittäjien toimeentulosta. Kuitenkin Reisjärvi on “maatalous aluetta” joten asiat on pitkälle sama asia.

Maatalouden ahdinko tulikin esiin monessa puheenvuorossa, ja hyvin ymmärrettävistä syistä.

Iso kiitos osallistujille ja erityis kiitos Sebastianille kun jaksaa ajella parisataa kilometriä suuntaansa osallistuakseen näihin “kinkereihin” vapaa-ajallaan.

 

Pauli Pietilä

 

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa